Op 3 juli ging de Schieter-jeugd van start op de Fun-triathlon die was georganiseerd door de AV Triathlon. Het is een bijzondere estafette triathlon, waarbij drie atleten achter elkaar een complete maar korte triathlon afwerken. Er moest dus een team van drie worden geformeerd en daarvoor werd getracht nog een jeugdig lid van de Haaien te interesseren. Toen dit niet lukte, heeft Jan H. als reserve jeugdlid meegedaan. Het goede hiervan was dat er een compleet Schieterteam geheel in Schietertenue te bewonderen was.
Het parcours bestond uit 200m in het 50-meter bosbad. Vijf kilometer fietsen over een helaas niet autovrij asfaltpad en een rondje van 1 kilometer door bos en bagger om het Amersfoortse buitenbad heen.
Het was een Fun-triathlon, dus het kwam niet zo nauw. Jan zou als eerste starten en merkte wat laat dat hij zo afgevallen was dat zijn tri-top in het water om hem heen zwabberde. Nog voor de start uitgetrokken, maar dan is het daarna wel weer heel lastig aan te krijgen. Angeniet mistte de bodemmarkering van het eigen zwembad en zwom vele meters extra zwabberend door het bad. Menno ging als een speer, maar nam de ruim tijd om de veters van de loopschoenen eens heel netjes te strikken.
En sommige anderen namen het ook allemaal niet zo serieus. Mag je niet fietsen in het parc fermé? Daar stoort een ervaren triathleet van in de 60 zich niet aan. Even helpen met fiets aanpakken en schoenen aangeven? Geen probleem.
De meerderheid bleek echter bloedserieus. Met heel serieuze pakjes, b.v. van de nationale selectie. Met heel serieuze fietsen en serieus goede schoenen-al-fietsend-aantrek-techniek. En ze gingen ook serieus hard. De Schietertjes ging natuurlijk ook hard, maar moesten toch het grootste deel van het veld voor laten gaan. De finishtijd van 1:09:19 leverde een 18de plaats op, een hoop lol en een flinke dosis ervaring.
Het meest serieus was nog de val van een circa 10-jarig jongetje in de eerste serie. Hij rende over de rand van het speelbad, gleed uit en viel meerdere tanden uit zijn mond. Maar ook daar tilde de organisatie niet zwaar aan.

Het Schieter-team na de finish.