Sinds we van die mooie clubkleding hebben, ben ik helemaal een trotse Schieter. Het geeft toch nog meer een gevoel van verbondenheid, zelfs op afstand. Een tijdje geleden reed ik op de A28 ter hoogte van Soesterberg en zag toen iemand op het viaduct hardlopen die ik dor de kleding onmiddellijk herkende als een Schieter. Ik kon niet zien welke Schieter (gokje: Ronald), maar dat maakte ook niet zo veel uit. Je voelt direct: gôh wat leuk, daar loopt een clubgenoot.

Nu zijn er meer momenten waarop het leuk is die band te vieren. Bijvoorbeeld wanneer er een Schieter op het podium staat.  En dat gebeurt toch nogal eens. (En niet alleen bij clubwedstrijden.) Zou het niet vreselijk leuk zijn om in zo’n geval onze clubgenoot toe te zingen met een heus Schieter kampioenslied? Ik heb er maar alvast een gemaakt.

 

Schieter Kampioenslied

Op de wijze van: Daar heb je Flipper

 

Hij/Zij is een Schieter, Schieter,

Hij/Zij is geweldig

Wat een atleet,

Zoals hij/zij dat deed.

Hij/Zij is een Schieter, Schieter

Een zwemmer een fietser een loper

Geen praatjesverkoper

Maar kampioen.

 

Ik heb trouwens gehoord dat we een origineel dansmarieke binnen de gelederen hebben. Zelf heb ik een mooie trommel. Zien jullie het al voor je hoe we onze kampioen naar het podium begeleiden!

Ik ben benieuwd of er nog een Schieter ergens durft te winnen.

 

Het Schieterje, september 2011